Beşiktaş Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer; İngiliz basınına yaptığı açıklamada siyah - beyazlı kulübe geliş sürecini, burada yaşadıklarını ve hedeflerini anlattı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Kayserispor'u konuk edecek olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, İngiliz basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

The Athletic'e konuşan Solskjaer; Beşiktaş ile ilgili önemli itiraflarda bulunurken, Fenerbahçe ve Galatasaray ile ilgili de ifadeler kullandı. Solskjaer'in sözleri şu şekilde:

"Tabii ki kısa vadede sonuçlara ihtiyacımız var çünkü ligde üst sıralara çıkmalıyız. Avrupa kupalarına katılmamız gerekiyor ve bu ya ilk dört içinde yer alarak ya da kupayı kazanarak olacak. Ama aynı zamanda genç oyunculara süre vererek onların tecrübeli oyuncularla birlikte sahada olmalarını sağlamalıyım. Sadece bir grup genç oyuncuyu sahaya süremezsiniz; dengeyi kurmalısınız, yoksa onları çok erken oynatarak gelişimlerini olumsuz etkileyebilirsiniz. Daha enerjik bir takım istiyorum."

"Ben hiçbir zaman tek bir oyun tarzına bağlı kalmadım. Birçok farklı sistemi biliyorum ve iyi bir başlangıç yaptık, ama şu anda lider iki takımın (Galatasaray ve Fenerbahçe) çok gerisindeyiz. Bizim, oyunları domine edebileceğimiz ve kazanabileceğimiz bir stil bulmamız gerekiyor. Eyüpspor galibiyeti, yapmak istediklerimize çok iyi bir örnekti. Duygusal kontrolümüzü koruduk, henüz 45. saniyede gol yedik ve böyle anlarda panik yaparsanız oyundan düşebilirsiniz, ama biz duygusal istikrar üzerine çalıştık. Pozisyonlar yarattık ve daha fazla gol atabilirdik, ancak yine de çok tatmin edici bir galibiyetti. Oyuncuların yeteneklerini sergilediğini gördüm. Onların her maçı, son maçlarıymış gibi oynamalarını istiyorum."

"Burada, personel ve oyuncular arasındaki ilişkileri geliştirecek kararlar alıyorum. Geldiğimde, tecrübeli oyuncular restoranda küçük gruplar halinde oturuyordu. Artık herkesin daha fazla kaynaşmasını istiyorum. Radikal değişiklikler yapmıyorum, ama yine de bazı şeyleri değiştiriyorum. İnsanlar bazen değişime direnç gösterebilir, ancak ilerlemek istiyorsanız değişim şarttır. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir. Bu yüzden değişim yapın ve farklı bir sonuç elde edin. Beşiktaş, bir aile kulübü gibi, insanlar birbirine saygılı. Burada 10, 20, hatta 30 yıldır çalışan personeller var."

"Büyük bir kulüp, harika bir tarihe sahip ve inanılmaz bir şehirde yer alıyor. Daha önce Beşiktaş'la iki kez görüştüm; biri altı ay önce, diğeri bir yıl önceydi. Bu kez farklıydı; başkan ve onun eski Beşiktaş'ı, değerleri ve saygıyı geri getirme konusundaki konuşması etkileyiciydi. Asla pes etmemek, her zaman mücadele etmek gibi insani değerlerden bahsediyordu. Ayrıca hızlı, hücum futbolu istiyorlardı."

"Beşiktaş'taki durum, düşündüğümden daha kötüydü. Biraz Manchester United'a geldiğim zamanki gibiydi. Oyuncular moralsizdi ve muhtemelen 'İşte yine, bir başka teknik direktör, bir başka değişim' diye düşündüler. Farklı teknik direktörler ve başkanlar olmuş, oyuncular için değişimin zor olduğunu anlıyorum. Ama geldikten üç gün sonra Avrupa Ligi’nde Athletic Bilbao'yu yendik ve bu her şeyi değiştirdi. Oyuncular üzerindeki baskıyı hafifletmek istedim, çünkü medya ve sosyal medyada büyük bir baskı altındaydılar. Onların en iyi versiyonlarını ortaya çıkarmalarına ve bir takım olarak kaynaşmalarına yardımcı olmak istedim. Anahtar nokta şu: Kültür bireysel başarıya değil, takıma odaklanmalı. Sezon ortasında geldiğinizde çok fazla değişiklik yapmak zordur. Antrenmanlarda da fazla değişiklik yapamazsınız, çünkü sakatlık riski artar. Ama küçük detayları değiştirdim ve oyuncular yavaş yavaş bizim fikirlerimize inanmaya başladı."