• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Sekabet forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Sekabetforum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Erzurum'un doğal buzdolapları! 12 ay boyunca burada saklıyorlar

Bilge

New member
Erzurum'un doğal buzdolapları! 12 ay boyunca burada saklıyorlar

Erzurum'un kuzey ilçelerinde asırlardır köylüler tarafından kullanılan doğal buzdolapları 12 ay kesintisiz hizmet veriyor.

jBvSlTeB-kufi4kmF_-6LA.jpg

Erzurum'un Olur ilçesi Ormanağzı köyü sakinleri, yüz yıllardır doğal buzdolaplarında yiyeceklerini saklıyorlar, gıda malzemelerini sağlıklı bir şekilde muhafaza ediyorlar. Bunları yaparken tek kuruş daha elektrik masrafları olmuyor.
OUojhrNEKkO95lKWJEb5ag.jpg

Ormanağzı köyünün bir çok noktasındaki kayalıklarda bulunan oyuklarda tulum peyniri, çaşır, tereyağı ve bir çok salamura yiyeceklerini saklayan vatandaşlar ürünlerin farklı lezzet kazandığını ifade ettiler. Doğal buzdolaplarında yaz aylarında ortalama sıcaklık 5-6 derece oluyor.
oxWrmRNVF0mtnEXjPS2hzA.jpg

Oyukların içerisindeki doğal soğuk hava nedeniyle yiyeceklerin buzdolabından daha iyi sakladığına inanan köylüler adeta doğal buzdolabı olan minik mağaralara gözleri gibi bakıyorlar.
4I4Z-kdwBU61eRuI9y8q0A.jpg

Doğal buzdolaplarına yerleştirilen peynirler ise Nisan-Ekim ayına kadar kışın tüketilmek üzere muhafaza ediliyor.
TBjOqkVmfEWfp0fGgnt1Ng.jpg

Ormanağzı köyü sakinlerinden Onur Sezgin, “Peynirlerimiz burada bekledikçe ayrı bir lezzet ve tat kazanıyor.
ci8WWihPhk-euvnJBKECUQ.jpg

Buzdolabına konulan peynirler, zaman zaman bozulabiliyor ancak mağarada saklanan peynirlerde böyle bir şey söz konusu değil.
8CwHDW_KCUSLyYYEoKvEGQ.jpg

Peynir saklama telaşımız Nisan aylarında başlıyor ve yıl sonuna doğru tekrar buradan çıkarılarak tüketiliyor” şeklinde konuştular.
ROkPBP4EHkKehu7gD8jo1w.jpg
 
Üst